Backpacken in Australie

Backpacken in Australie

Australie is het land bij uitstek om te backpacken, er is geen land ter wereld wat zo op de backpack cultuur is ingespeeld. Speciale bussen en een gigantisch aanbod van hostels helpen daar zeker bij. Ook de speciale backpacker campers en autoverhuur bedrijven zijn een welkome aanvulling op het aanbod.

Accommodatie

Australie kent ondertussen een kleine 1.000 jeugdherbergen/hostels, de meeste zijn aangesloten bij een organisatie zoals YHA, VIP of Nomads. Elke organisatie heeft een eigen vorm van lidmaatschap welke interessante kortingen kan opleveren op bustickets, toegang en je accomodatie natuurlijk. Het slapen in een hostel doe je meestal in een gedeelde kamer, dit soort kamers noem je een Dorm (afgeleid van dormitory. deze kun je zowel klein (max 4 bedden) als groot (meer dan 30 bedden) vinden. Vaak zijn het bunkbeds (=stapelbedden) sanitair wordt gedeeld dus douches, wc’s en wasbakken vindt je op een centrale plek op de gang. Je waardevolle spullen kun je opbergen in een kluisje of in een locker (tip! neem je eigen hangslot mee) Lees hier verder over hostels en kamperen in Australie.

Rondreizen

Je bent niet voor niets zover van huis, je wilt tenslotte ook iets van het land zien. Australie heeft een uitgebreid netwerk van bussen, gewone lijndiensten zoals Greyhound en McCaffertys die je in een ruk brengen naar de plek van bestemming of speciale backpacker bussen (zoals de Oz Experience of de Waywardbus) die “off the beaten track” gaan en je de bijzondere plekjes laten zien die ver van de snelweg liggen. Naast het reizen met de bus kan het soms geen kwaad om een binnenlandse vlucht te nemen. Net als in Europa zijn er in Australie diverse lowcost airlines.

Eigen Vervoer

Een eigen auto is natuurlijk helemaal de bomb, je bent onafhankelijk van wie dan ook, je komt op plekken waar de bus niet komt en je hebt gewoon alles bij je wat je nodig hebt. Verder is het extreem handig als je ergens gaat fruitplukken en last but not least je hebt eigenlijk je accomodatie al bij je, met wat simpele ingrepen is elke “grote” auto om te bouwen tot een slaapplaats. lees hier meer over je eigen auto.

Camper huren

Een camper huren voor een langere periode wordt steeds populairder onder de backpackers helemaal als je met zijn tweetjes op pad gaat. Je spaart op accomodatie en je hebt alles bij je wat je nodig hebt. De verhuur bedrijfjes voor goedkope camperhuur schieten dan ook als paddestoelen uit de grond. lees hier meer over een camper huren.

Reisverzekering

Zonder een goede reisverzekering op pad is erg onverstandig, en helemaal als je beseft dat het helemaal niet duur is. De meeste standaard reisverzekeringen in Nederland geven alleen dekking voor reizen die niet langer duren van 3 maanden, voor een langere trip naar Australie loont het dus de moeite om even hier te kijken, we geven je handige tips en een vergelijking van het huidige aanbod