Overnachten

Overnachten in Australië

Australië kent heel veel mogelijkheden om te overnachten, de belangrijkste mogelijkheden lichten we hier toe. Van camperen tot cabins, en van hostels tot luxe hotels.

Hostels/jeugdherbergen

Australië heeft al geen ander land ter wereld een grote dichtheid van hostels, van werkhostels tot luxe hostels en van party hostels tot hostels met speciale meiden/vrouwen afdelingen. Hostels heb je dus in alle soorten en maten, het voordeel van een hostel is dat je veel mede reizigers ontmoet en vaak goedkoop kunt slapen en eten. Hostels hebben in 99 procent van de gevallen een gemeenschappelijke keuken waar je je eigen potje kunt koken.

Slapen in een hostel

Een hostel kamer deel je vaak met reisgenoten, zo’n kamer noem je een dorm. De keuze uit dorms is vaak groot, van 3 bedden tot wel 30 bedden op een kamer (vaak stappelbedden) hoe meer bedden op een kamer hoe goedkoper de overnachting. Maar!! let op, hoe meer mensen op een kamer hoe rumoeriger het is, en geloof ons dat kan soms erg vervelend zijn.

prijzen

Hostelprijzen zijn afhankelijk van de locatie, de periode en de voorzieningen. Over het algemeen zijn de steden een stuk duurder dan de overige gebieden. Een kwestie van vraag en aanbod. Let op! bij het boeken van een hostel in een drukke periode zoals kerst en nieuwjaar in Sydney of de formule 1 in Melbourne schieten te prijzen omhoog. Bekijk ook de extra’s, aan de oostkust is een simpele maaltijd vaak inbegrepen bij de prijs die je voor een overnachting betaald.

kortingskaarten of lidmaatschapskaarten

Veel hostels zijn aangesloten bij een organisatie, in Australië zijn er drie, YHA, nomads en VIP backpackers. Alle drie bieden een mogelijkheid om lid te worden, hiermee krijg je korting op je overnachtingen maar ook op bijvoorbeeld een buspas, of bij een tour operator. de kosten van een lidmaatschap heb je dus zo terugverdiend.

Hostels reserveren

Is het noodzakelijk om een hostel te reserveren? een veel gehoorde vraag. Het antwoord is niet zo eenvoudig. Normaal gesproken is er altijd wel ergens een bed vrij, er zijn echter bepaalde periodes waarbij het noodzakelijk is om te reserveren. De kerst en nieuwjaarperiode is een drukke periode, de Australiers hebben zelf vakantie en een grote aantrekkingskracht op vakantiegangers uit andere landen. Daarnaast is het handig om de evenementen in de gaten te houden, De formule 1 in Melbourne zorgt vaak voor veel drukte, maar ook de locale evenementen kunnen er voor zorgen dat alles vol geboekt is.