Voorbereidingen

Voorbereidingen

Dat je naar Australië gaat om te backpacken beslis je niet in een paar dagen, daar gaat heel wat tijd overheen. En zeg nu zeg een goede voorbereiding is het halve werk. Hieronder wat tips en trucs om het nog makkelijker te maken.

Vliegticket

Over vliegtickets kunnen we een heleboel vertellen, maar we beperken ons even tot de basis. Vliegen naar Australië is niet goedkoop, de tickets beginnen zo’n beetje vanaf een € 950,- let wel! we hebben het dan over een vliegticket wat een jaar geldig is. De super goedkope aanbiedingen waarmee de bekende vliegticket sites je lokken zijn vaak maar 2 maanden geldig. De speciale reisbureaus voor backpackers hebben vaak wel hele leuke scherpe aanbiedingen met een jaar ticket. Lees hier verder.

Uitrusting

Natuurlijk ga je backpacken, dus ga je opzoek naar een rugzak, maar let op! hoe groter je rugzak hoe meer er in past, hoe zwaarder dat ding wordt. Als ik 1 ding geleerd heb tijdens mijn work and travel vakantie is het wel dat reizen met een zware rugzak helemaal niets is. Bovendien, Australië is geen derde wereld land dus alles kun je er kopen. bekijk de paklijst eens, en voordat je een rugzak gaat kopen kan het geen kwaad om eens even hier te kijken. Je vindt er nuttige tips over de verschillende rugzakken.

Communicatie met de buitenwereld

Het is altijd leuk om met je vrienden en familie in contact te blijven, het leukste is om dit te doen via een weblog of een website. Zo kan iedereen meelezen met je avonturen. Een website is snel gemaakt bij een van de bekende reisportals zoals waarbenjij.nu. Je kunt ook overwegen om een mailinglist te maken. Je mobieltje meenemen naar Australie is erg handig maar let op, gebruik geen Nederlandse SIM kaart. Koop zodra je in Australie bent een pre-paid SIM-kaart van bijvoorbeeld Telstra, Optus of Vodafone. Hiermee bel je tegen locaal tarief in Australië voor meer informatie lees je hier verder.

Reisverzekering

Zonder een goede reisverzekering op pad is erg onverstandig, en helemaal als je beseft dat het helemaal niet duur is. De meeste standaard reisverzekeringen in Nederland geven alleen dekking voor reizen die niet langer duren van 3 maanden, voor een langere trip naar Australië loont het dus de moeite om even hier te kijken, we geven je handige tips en een vergelijking van het huidige aanbod.