Werken in Australie

Werken in Australie

Kun je aanpakken, ben je niet bang voor vieze handen, heb je een zeldzaam beroep of ben je ergens heel goed in? dan is een werkvakantie naar Australie echt iets voor jou. met een Working Holliday visum mag je zes maanden voor een baas werken. Daarna moet je opzoek naar een ander baantje of je gaat gewoon lekker reizen van het verdiende geld. Hieronder vindt je een aantal baantjes:

fruitplukken

dit seizoensgebonden werk is over bijna heel australie wel te vinden, verspreid over Australië zijn diverse grote gebieden te vinden waar druiven, abrikozen, bananen en appels te plukken zijn. Het pluk werk is erg zwaar, mede door het vaak warme weer en de houding waarin je plukt. In plaats van een uurloon krijg je vaak een vergoeding naar prestatie, iemand die snel kan plukken verdient dus meer dan iemand die wat langzamer is. De vergoedingen variëren sterk. Iemand die bijv. bananen plukt verdient veel meer dan een appel plukker omdat het werk stukken zwaarder is. bekijk ook de pluk kalender hier vindt je informatie over de pluk seizoenen. Veel plukwerk wordt aangeboden via de omliggende hostels. Vaak bieden de boerderijen goedkope accommodatie aan op het erf. De sfeer is vaak erg gezellig en aangezien er veel internationale backpackers zijn is het een perfecte manier om wat bij te verdienen doordat de fruitgaarden vaak geïsoleerd liggen van de bewoonde wereld is het een ideale plek om ook even wat te sparen voordat je weer verder reist, je kunt je geld namelijk toch niet uitgeven.

Kitchenhand

je helpt mee in de keuken als afwashulp of als hulpje van de kok, het werk is vaak onregelmatig en in de avonden. De verdiensten zijn afhankelijk van het restaurant of cafe waarin je werkt. Heb je keuken ervaringen dan liggen er genoeg kansen voor het oprapen.

Barman/vrouw

Vaak begin je als glazenophaler in een bar/cafe indien het goed bevalt krijg je meerdere taken zoals het helpen van de barman/vrouw. Voor het schenken van alcoholische dranken heb je een certificaat nodig, deze zijn staat afhankelijk in een aantal staten zoals Queensland kun je voor een certificaat online een test doen. de kosten voor een certificaat liggen tussen de $ 35 en $100. Zonder zo’n certificaat mag je heen alcohol schenken.  Ook hier telt je ervaring weer mee, referenties uit Nederland hebben geen zin, laat gewoon zien wat je kan.

Housekeeping

Je helpt mee in de schoonmaak van een hotel,motel of hostel, je maakt de kamers schoon, zorgt dat de bedden worden opgemaakt of helpt mee in de keuken van het hotel. Vaak wordt het baantje aangeboden met kost en inwoning. Vooral in de afgelegen gebieden of op een van de eilanden in de Whitsundays.

Financiële achtergrond

Heb je ervaring als account of boekhouder? spreek je perfect Engels en ben je op de hoogte van buitenlandse regelgeving? Neem dan je pak en een stropdas mee. Veel grote accountants kantoren werven met enige regelmaat backpackers met ervaring. het salaris ligt op een meer dan goed niveau.

Kaper/Kapster

Ben je thuis een kaper en wil je er even tussenuit? Dan is Australië jou bestemming, neem je scharen, kammen en tondeuse mee en jij bent de komende 12 maanden voorzien van werk.  Je hoeft niet te zoeken naar werk, het werk zoekt jou namelijk op. Alle backpackers willen namelijk goedkoop en goed geknipt worden en hoe ideaal is dat als jij dat doet. Ik heb tijdens mijn Australie reis kapsters leren kennen die in een dag net zoveel verdiende als ik een week. Let wel dit werk is niet helemaal zonder risico want je draagt geen belastingen af.

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit alle baantjes die beschikbaar zijn in Australië, Houd in de hostels de informatie borden goed in te gaten, reageer vooral snel, de meeste baantjes zijn binnen een paar uur weg. Zelf initatief wordt in Australië zeer gewaardeerd, dus zelf opzoek naar je baantje en je zelf goed presenteren kan ook iets heel moois opleveren.